Latest Highlight

Till alla engagerade 'Burma-föreningar' med flera samhällsengagerade.Med anledning av Aung San Suu Kyi's besök i Stockholm den 12 och 13 juni


så anordnar vi en demonstration på Mynttorget den 13 juni kl 09:00 - 11:30 för att uppmärksamma de brott mot mänskligheten som pågår i Myanmar uppenbarligen med Myanmars regerings goda minne.

Dessa brott har behandlats i The Permanent Peoples Tribunal i mars månad i London, och kraftfullt fördömts. Se: http://tribunalonmyanmar.org/

Vi önskar med vår demonstration uppmärksamma de övergrepp som sker i Myanmar - ofta mycket styvmoderligt behandlade i vår svenska press - och därför är det nu ett gyllene tillfälle att göra detta då Myanmars State Councellor Aung San Suu Kyi besöker den svenska regeringen för samtal med Stefan Löfven om 'bl a de bilaterala relationerna mellan Sverige och Myanmar'. Aung San Suu Kyi kommer även att ha bilaterala samtal med utrikesministern och med EU Margot Wallström - och med handelsministern Ann Linde samt med ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat Isabella Lövin Det synes ej som om mänskliga rättigheter är en fråga som är planerad för ett större utrymme i diskussionerna!!

Vi har redan erhållit demonstrationstillstånd, och har förberett med banderoller, några 'affischer' och några blad att delas ut till intresserade. Vi avser också att det skall skanderas några korta sentenser för att uppmärksamma vår demonstration. Se bifogade bilder.

Vi inbjuder er att deltaga i vår demonstration så att den därmed får ytterligare slagkraft och genomslag. Vi behöver också naturligtvis deltagare i demonstrationen samt helst också aktiva funktionärer såsom t ex vakter, och självklart är finansiella bidrag också mycket välkomna (då vi fortfarande är en ofinansierad förening). Swisha gärna era bidrag till 0704 - 418078, eller betala in till vårt Bankkonto via Bankgiro 254-3940 - The Swedish Rohingya Association.

Även om ni inte önskar deltaga i vår demonstration vore vi mycket tacksamma för om ni sprider information om denna till alla ni kan tänka er, och i synnerhet till media så att det blir ett kraftigt genomslag där. Och sprid info gärna också internationellt. Det är viktigt att vår svenska protest kan höras också i andra länder.

Vi har också tankar om att göra en protestaktion den 12e juni i samband med ASSK's besök på Utrikesdepartementet och Rosenbad. Denna idé är ännu ej färdigtänkt men alla förslag och önskemål om deltagande mottages gärna.

(Önskar ni att er ev medverkan på något sätt skall hållas konfidentiell så säg till så att vi inte sprider era ev meddelanden ut till andra.)

Hör gärna av er så snart ni kan.

Med vänliga hälsningar

Abul Kalam / Jan Wihlborg

för

The Swedish Rohingya Association

TYSTNAD INFÖR MÄNNISKORÄTTSBROTT ÄR ETT MÄNNISKORÄTTSBROTT - ALLTID!!

Write A Comment

Rohingya Exodus